Ankers
Ankers

Ankers

Ankers


Ankers - Voor alle soorten en maten kunt u bij ons terecht!

Voor veel klussen zijn ze vaak onmisbaar; ankers. Met ankers wordt het mogelijk om verschillende bouwdelen op een veilige manier te bevestigen aan andere bouwdelen. Op het gebied van ankers Tapanker, Tap-anker, betonschroef heeft Metain een breed assortiment, zodat u ook voor uw klus de perfecte ankers Tapanker, Tap-anker, betonschroef bij ons kunt vinden!

Heeft u bij het klussen bijvoorbeeld te maken met zware onderdelen, die met ankers moeten worden bevestigd? In ons assortiment kunt u verschillende metalen ankers Tapanker, Tapanker, betonschroef vinden, die bij deze klussen uitermate geschikt zijn en zorgen voor een stevige constructie. Omdat de zelftappende ankers niet uitzetten zijn kleinere randafstanden vaak geen probleem in tegenstelling tot spreidankers.

Anker assortiment van Metain

Met meer dan 300 verschillende ankers bent u bij Metain aan het juiste adres voor uw ankers. Van Tapankers, veiligheidsankers en segmentankers tot blindbolts, u kunt het zo gek niet bedenken. Bij Metain weten we dat elke klus uniek is en hierdoor speciaal materiaal en materieel nodig is. Hieronder ook de ankers, die moeten zorgen voor de verankering van de constructie. Het is daarom geen toeval dat er zoveel verschillende ankers zijn, die elk hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Bent u benieuwd naar de verschillende soorten ankers die u op onze website kunt vinden? Hieronder nemen we de verschillende soorten met u door.Chemische ankers

In ons assortiment komt u verschillende spuitankers en zeefhulzen tegen, die u kunt vinden bij de chemische ankers. Deze ankersoort staat erom bekend dat ze zware constructies goed kunnen dragen en daarnaast zeer multifunctioneel is. Een chemisch anker is een verzamelnaam voor verschillende ankers, die ideaal zijn als bevestigingsmateriaal. Deze ankers werken met een chemische reactie, waardoor zij voor extra kracht en betrouwbaarheid zorgen.

Chemische ankers zijn uw perfecte keuze wanneer u verankering zonder spreid druk nodig heeft. Hierdoor zijn deze ankers beter geschikt dan bijvoorbeeld pluggen. Er zijn enorm veel verschillende chemische ankers, zoals bijvoorbeeld de polyesters, vinylesters, hybride mortels en pure epoxies. Deze verschillende chemische ankers hebben elk hun eigen specialisme, waardoor u voor diverse klussen verschillende chemische ankers kunt gebruiken. De naam verraad al dat deze ankers iets anders werken dan bijvoorbeeld veiligheids- of segmentankers, maar hoe zit dit precies? 

Bij de verankering met chemische ankers, ook wel spuitanker of injectiemortel genoemd, wordt er een speciale pasta gebruikt, die geschikt is voor bijvoorbeeld metselwerken of andere bouwconstructies. Deze pasta wordt ook wel twee componenten pasta genoemd. De twee componenten in deze pasta zijn hars en een verharder en worden tijdens het plaatsen van het anker gemengd, waardoor de chemische reactie ontstaat.

Hierna is het belangrijk dat het chemisch anker goed kan uitharden, wat ongeveer een uur zal duren. Hierdoor zal de substantie goed hechten en verbinden met harde materialen. De snelheid van het verharden is afhankelijk van de temperatuur en de omgeving. Hoe kouder het is, hoe langzamer het uithardingsproces zal gaan. Wanneer de muur, het anker of de temperatuur zelf koud is, kunt u het beste van tevoren rekening houden met een langere uithardingstijd. Deze tijd wordt ook wel de droogtijd genoemd.

Segmentankers

Segmentankers kunt u ook tegenkomen onder de naam doorsteekankers en zijn de ideale ankers voor zware en middelzware bevestigingen. Harde materialen, zoals beton of steen, hebben een zeer stevige verankering nodig. Voor deze materialen zijn segmentankers een goede keuze. 

Dat u segmentankers kunt gebruiken voor zwaardere materialen is een specifiek voordeel van dit soort ankers, maar er zijn meer voordelen te ontdekken! Zo zijn segmentankers eenvoudig te monteren, waardoor u ze goed toe kunt passen bij urgente klussen. Naast beton en staal, kunt u segmentankers ook gebruiken voor andere veel voorkomende materialen, zoals hout en staal. Krijgt u bij een klus te maken met verschillende bouwmaterialen? Dan kunnen segmentankers de oplossing zijn!

Voor elke klus hebben wij de juiste segmentankers in ons assortiment. Door de verschillende soorten segmentankers kan het lastig zijn om de juiste binnen ons assortiment te ontdekken. Bij ons heeft u namelijk de keuze uit meer dan 100 verschillende exemplaren! Daarom kunt u binnen de sectie segmentankers meer details vinden over de diverse ankers.

 • Slagankers
 • Schroefankers
 • Thermisch verzinkt
 • RVS ankers
 • Diverse verzinkte ankers

Veiligheidsankers

Wanneer u op zoek bent naar ankers die ervoor zorgen dat materialen bevestigd kunnen worden aan steen of beton, dan zijn veiligheidsankers de exemplaren die geschikt zijn voor uw klus. Bij Metain kunt u profiteren van een ruim aanbod aan veiligheidsankers en andere bevestigingsmaterialen, die van hoogwaardige kwaliteit zijn. Bij het verankeren is het belangrijk dat de verankering zorgt voor een betrouwbare bevestiging, iets waar u bij veiligheidsankers zeker op kunt vertrouwen.

In ons assortiment kunt u diverse veiligheidsankers vinden, die u in verschillende maten en hoeveelheden kunt kopen via onze website. Met bijna 50 verschillende producten kunt u voor elke klus de juiste veiligheidsankers bij ons vinden. Indien u vragen heeft over de verschillende veiligheidsankers, kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze verkoopadviseurs weten alles over ons assortiment en voorzien u graag van een goed advies. 

Welke veiligheidsankers kunt u tegenkomen in ons assortiment?

 • Moer ETA1
 • Platkop ETA1
 • RVS A4 ETA1
 • Zeskant bout ETA1

Tap-ankers

Naast de diverse segment-, veiligheids- en chemische ankers, kunt u in ons assortiment ook tap-ankers vinden. Dit zijn spanningsvrije ankers, die zorgen voor een extra stevige bevestiging. Tap-ankers kenmerken zich door de zeer hoge uittrek- en afschuifkracht, waardoor deze ankers uitermate geschikt kunnen zijn voor bevestigingen in beton, kalkzandsteen, baksteen of natuursteen. Zowel voor tijdelijke als permanente bevestiging kunt u deze ankers gebruiken.

Dit kan natuurlijk als muziek in de oren klinken en de ideale anker voor uw klus zijn, maar er zijn nog veel meer voordelen aan tap-ankers! Zo kunt u deze ankers zeer snel bevestigen, waardoor u tijd kunt besparen en snel uw klus af kunt ronden. De tap-ankers in ons assortiment zijn geel verzinkt, waardoor roestvorming minder snel voorkomt. Dit kan handig zijn indien u van plan bent om de ankers te hergebruiken. Tap-ankers zijn bij Metain ook verkrijgbaar in thermisch verzinkt en RVS.

Welke tap-ankers kunt u vinden in ons assortiment?

 • Panhead torx
 • Platkop torx
 • Ring zeskant
 • Zeskant
 • Zeskant ETA1
 • Thermisch verzinkt (HDG)
 • RVS 


Benieuwd of tap-ankers ook handig zijn voor uw klus? Deze multifunctionele ankers kunt u o.a. gebruiken voor verschillende staalconstructies, staalwerken, kozijnhoeken, brandtrappen, muurplaten en raggels. Indien u benieuwd bent of tap-ankers ook de juiste keuze voor uw klus zijn, kunt u altijd contact met ons team opnemen. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende materialen in ons assortiment en voorzien u graag van advies!


Blindbolts

Met ruim 60 verschillende producten, zowel blindbolts als aanverwante producten, is de keuze zeer ruim bij Metain. Blindbolts zijn handig wanneer u stalen delen met elkaar wilt verbinden. Bij deze bouwmaterialen kan het voorkomen dat de achterkant van de verbinding onbereikbaar of onzichtbaar is, waardoor het verankeren zeer lastig kan zijn. Bij dit soort projecten kan lassen een uitkomst bieden, maar niet bij elke klus is dit het geval. Daarom kunt u gebruik maken van blindbolts, om zo de klus alsnog naar een succesvol einde te brengen. Blindbolts dragen bij aan een snelle en betrouwbare oplossing, maar welke kunt u onder andere in het assortiment tegenkomen?

 • Geomet 500B 10.9
 • Heavy duty 8.0 geomet 500B
 • RVS A4
 • Thin wall bolts
 • Thermisch verzinkt 

Welk anker heb ik nodig?

Zoals u op deze pagina heeft kunnen ontdekken heeft Metain een zeer ruim assortiment, waardoor u bij elk klusproject een succesvolle verankering kunt realiseren. Met meer dan 300 verschillende producten heeft Metain de perfecte oplossing voor zowel tijdelijke als permanente verankering, die geschikt is voor nagenoeg elk soort bouwmateriaal. Echter, voor al deze verschillende klussen kan het lastig zijn om in ons ruime assortiment de juiste ankers te vinden. Daarom kunt u ons altijd raadplegen voor een advies op maat. Bij Metain weten we dat elke klus een uniek project op zich is, waarbij specifieke onderdelen zorgen voor het perfecte resultaat. Ons assortiment aan ankers past hier precies bij. Neem gerust contact met ons team op, zodat wij jou van een passend advies voor uw klus kunnen voorzien.

Er zijn 316 producten.

Item 1-12 van 316 in totaal item(s)
Actieve filters